6.1.64/Win10 Tab Problems After Update

Having problems with or questions about SheetCam? Post them here.
Post Reply
mshaver
Posts: 4
Joined: Tue Nov 07, 2017 7:56 pm

6.1.64/Win10 Tab Problems After Update

Post by mshaver » Tue Sep 24, 2019 5:04 pm

I've had problems since the last (I think) update where my operator says that my files don't have tabs anymore. I've also noticed that tabs aren't saved in the job file. Has anyone had this trouble other than me? :) Attached are a job file and gcode as an example. The last operation should have tabs, but they aren't saved. I don't have a simulator, so I can't check that they are in the gcode, but the operator says there is maybe only one tab on the whole part when there should be 10.
Attachments
blue43.txt
(3.26 KiB) Downloaded 1 time
blue43.job
(13.8 KiB) Downloaded 3 times

User avatar
Les Newell
Site Admin
Posts: 2313
Joined: Thu May 11, 2006 8:12 pm

Re: 6.1.64/Win10 Tab Problems After Update

Post by Les Newell » Wed Sep 25, 2019 10:18 am

That's odd. I can't replicate the fault here. I have attached your job with 6 tabs added. Does it load correctly for you?
Attachments
blue43b.job
(14.03 KiB) Downloaded 2 times

mshaver
Posts: 4
Joined: Tue Nov 07, 2017 7:56 pm

Re: 6.1.64/Win10 Tab Problems After Update

Post by mshaver » Wed Sep 25, 2019 4:52 pm

Ok, still using .64:

1. Opening blue43b.job, I see your 6 tabs.
2. Doing nothing else, I saved the file as blue43c.job and quit.
3. Re-opening blue43c.job, I still see your tabs, so YOUR tabs are saved by MY program.
4. Re-opened blue43b.job, and pressed "Clear all" and "Place tabs" resulting in 10 tabs placed as expected and visible as 10 blue spots on the screen.
5. Saved the file as blue43d.job and quit.
6. Re-opened blue43d.job and, surprisingly, YOUR original 6 tabs are back with no sign of the 10 tabs I placed using the "Place tabs" button in Contour/Cut path/Holding tabs.
7. Re-opened blue43b.job and manually (using the "Edit tabs" toolbar item) removed one of your 6 tabs and added a new one of my own. Saved the file as blue43e.job.
8. Re-opened blue43e.job and the MANUAL changes I made were saved just fine.
9. Repeated Step 4 above, then moved one of my auto-placed tabs slightly, then saved the file as blue43f.job and quit.
10. Re-opened blue43f.job and..... YOUR original 6 tabs are back joined by the one auto-placed tab that I moved. The other 9 auto-placed tabs are gone.

I've attached this file, but I expect this may give you some clues. If need be I can do more to winnow this down :)

P.S. Love the program, been using it for several years now to make thousands of parts!
Attachments
blue43f.job
(14.25 KiB) Downloaded 2 times

mshaver
Posts: 4
Joined: Tue Nov 07, 2017 7:56 pm

Re: 6.1.64/Win10 Tab Problems After Update

Post by mshaver » Thu Oct 03, 2019 5:58 pm

Any thoughts on this yet?

User avatar
Les Newell
Site Admin
Posts: 2313
Joined: Thu May 11, 2006 8:12 pm

Re: 6.1.64/Win10 Tab Problems After Update

Post by Les Newell » Fri Oct 04, 2019 2:15 pm

I finally found the problem. It has nothing to do with saving. Auto tabs isn't actually placing the tabs, even though you get the blue markers. If you look at the tool path the tabs make no difference. Manually placed tabs work as they should. I am working on a fix.

mshaver
Posts: 4
Joined: Tue Nov 07, 2017 7:56 pm

Re: 6.1.64/Win10 Tab Problems After Update

Post by mshaver » Thu Oct 10, 2019 1:35 am

This explains a lot! My operators often ask why there were no tabs... :)

Post Reply