Changing the tool description

Having problems with or questions about SheetCam? Post them here.
Post Reply
mosoca
Posts: 2
Joined: Sat Mar 16, 2019 1:19 pm

Changing the tool description

Post by mosoca » Wed Mar 20, 2019 1:10 am

Running SheetCam with linux through commandcnc for plasma cutting. Originally when selecting a tool it would show up tool number the amps the torch would be running and the gauge and type of material it was cutting. Not sure what I changed but now when I go to the toolset up im getting tool number and the kerf width. How do I convert back to the gauge and material?

WyoGreen
Posts: 197
Joined: Wed May 07, 2014 10:02 pm

Re: Changing the tool description

Post by WyoGreen » Wed Mar 20, 2019 3:51 pm

You'll probably have to reload the CandCNC toolset to get those headings back.

motoguy
Posts: 103
Joined: Sun May 01, 2016 12:02 am

Re: Changing the tool description

Post by motoguy » Wed Mar 20, 2019 8:57 pm

It has to do with the "automatically name tool" checkbox (or whatever it's called). Uncheck that, re-load your toolsets, and I think they'll be back to "normal".

djreiswig
Posts: 127
Joined: Sat Feb 20, 2016 4:47 am

Re: Changing the tool description

Post by djreiswig » Thu Mar 21, 2019 12:34 am

I ran into that once. It kept changing all of my tool names. I never understood why it affects the tools already in the toolset and not just the new ones you create.

mosoca
Posts: 2
Joined: Sat Mar 16, 2019 1:19 pm

Re: Changing the tool description

Post by mosoca » Fri Mar 22, 2019 12:56 am

Thanks, un-checking the automatically generate tool name, fixed it right up for me.

Post Reply