Insert code snippet Bug

Having problems with or questions about SheetCam? Post them here.
Post Reply
laki
Posts: 6
Joined: Sun Jan 21, 2018 10:28 pm
Location: Belgrade
Contact:

Insert code snippet Bug

Post by laki » Fri Feb 19, 2021 9:38 pm

It is possible to add a code snippet to the G-code, but it is not possible to select the appropriate one, for example (M205). Whatever you choose, code snippet M1 (program stop) is active.

Win 10, SheetCam ver 6.9.25

User avatar
Les Newell
Site Admin
Posts: 2843
Joined: Thu May 11, 2006 8:12 pm

Re: Insert code snippet Bug

Post by Les Newell » Mon Feb 22, 2021 1:31 pm

I can't replicate that here. Could you send me a sample job file.

laki
Posts: 6
Joined: Sun Jan 21, 2018 10:28 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: Insert code snippet Bug

Post by laki » Mon Feb 22, 2021 5:42 pm

Hi Les,

The problem does not relate to any particular job.
It is simply not possible to insert a code snippet other than M1 into the G-code.
I made a short video where you can see what's going on.

https://youtu.be/NvkolKvBzUI

Best regards,
Laki

User avatar
Les Newell
Site Admin
Posts: 2843
Joined: Thu May 11, 2006 8:12 pm

Re: Insert code snippet Bug

Post by Les Newell » Tue Feb 23, 2021 3:51 pm

Ah, I see. I thought you were referring to the 'use code snippet' option that is available in most operations. Thanks for letting me know. I'll fix it for the next release.

User avatar
Les Newell
Site Admin
Posts: 2843
Joined: Thu May 11, 2006 8:12 pm

Re: Insert code snippet Bug

Post by Les Newell » Tue Feb 23, 2021 4:35 pm

Found the problem. I recently overhauled the way values are shown in the operation and tool dialogs. I forgot to update the g-code dialog to use the new framework. I'l have an update out in the next hour or so.

laki
Posts: 6
Joined: Sun Jan 21, 2018 10:28 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: Insert code snippet Bug

Post by laki » Tue Feb 23, 2021 8:44 pm

Hi Les,

I just updated the sheetcam with version 6.9.26.
Thank you

laki
Posts: 6
Joined: Sun Jan 21, 2018 10:28 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: Insert code snippet Bug

Post by laki » Wed Feb 24, 2021 8:40 pm

Hi Les,

Version 6.9.26 fixes an issue related to code snippet selection. It is now possible to insert a snippet of your choice into the G-code.
The G-code will be generated correctly.
That's OK now, but I don't think this error has been completely fixed.
When you save this Job and later try to load it, the program will report an error related to the inserted snippets
"Insert code snippet {Tool 268435455 not found}"
Save_Job.jpg
Save_Job.jpg (247.42 KiB) Viewed 8 times
It is now possible to select the desired snippet that has been reported missing, but the reported error remains active.

Post Reply