Search found 13 matches

by Roy Smart
Wed Jun 10, 2020 4:48 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Part required longer than machine bed
Replies: 0
Views: 61

Part required longer than machine bed

Hi
I have a cheap 3040 machine and I need to cut sheets longer than the machine length.
Is there an easy way to get the work to line up by marking the start point for the second
cut (after moving the work)
Many thanks for any help
Roy
by Roy Smart
Tue May 19, 2020 3:54 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Problem Cutting Thin Styrene Sheet
Replies: 2
Views: 136

Re: Problem Cutting Thin Styrene Sheet

Many thanks Les
Your solution works a treat I am not now wasting tools or material.
Best Regards
Roy
by Roy Smart
Sat May 16, 2020 2:43 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Problem Cutting Thin Styrene Sheet
Replies: 2
Views: 136

Problem Cutting Thin Styrene Sheet

Hi I am model building ships in styrene sheet 0.5mm to 2mm thickness. My problem is that whatever thickness I am cutting the styrene sheet is melting and clogging up the tool and ruining the job. I have tried changing the cutting and feed speeds but I can not get I right. Can anyone help? or is ther...
by Roy Smart
Sun May 19, 2019 3:48 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Error message on startup
Replies: 2
Views: 502

Re: Error message on startup

Hi Les Strange thing this, I am using the Mach3 processer, It happens every time I load the program and I have changed no settings. I had a crash a couple of days age caused by a spike (I think) It all started after that. I got a little fed up of trying to solve this and reluctantly deleted Mach3 an...
by Roy Smart
Thu May 16, 2019 12:38 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Error message on startup
Replies: 2
Views: 502

Error message on startup

Hi,
I am getting the following message on startup ( Axis are not refed to normal condition)
and do not understand how to solve it?
Can anyone help?
Regards
Roy
by Roy Smart
Mon May 13, 2019 3:35 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Rapid movement?
Replies: 7
Views: 695

Re: Rapid movement?

Hi Les and Keith, I am not sure how this works but I hope you can both see this reply. You are both correct the processer gives me the correct code only when you input the correct data. I have misunderstood the tool length offset, I have reset this to zero and all is now correct( we learn something ...
by Roy Smart
Mon May 13, 2019 7:30 am
Forum: Problems and questions
Topic: Rapid movement?
Replies: 7
Views: 695

Re: Rapid movement?

Hi Keith,
This is my second attempt to send the files you requested, I am way
out of my depth now its a problem to keep up. I hope it works this time?
Many thanks for your help.
Regards
Roy
by Roy Smart
Sun May 12, 2019 10:54 am
Forum: Problems and questions
Topic: Rapid movement?
Replies: 7
Views: 695

Re: Rapid movement?

hi
and thanks for your help. the rapid move setting I always set to 4mm but the code always reads 0.5mm?

Roy
by Roy Smart
Wed May 08, 2019 11:44 am
Forum: Problems and questions
Topic: Rapid movement?
Replies: 7
Views: 695

Rapid movement?

Hi, I am still not getting any nearer to solving my problem. I always set the rapid move to G00 Z4.000 to give a rapid clearance of 4mm but when i read the code it only reads Z0.5000 which then marks the surface of the work. Is this a SheetCam problem or have i done something wrong? I am using Mach3...
by Roy Smart
Sat Apr 20, 2019 2:32 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Code Problem?
Replies: 6
Views: 553

Re: Code Problem?

Hi Les, I have another little problem that you may be able to help me with? Each time I load G code and ref all dro to zero. The Y Axis dro starts to continusly change giving minus numbers until I press reset. The normal button changes to green saying abnormal condition. When I click on that button ...
by Roy Smart
Sat Apr 20, 2019 1:21 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Code Problem?
Replies: 6
Views: 553

Re: Code Problem?

Hi Les,
The post processor is mach3 and the rapid clearance set is 4mm ( this has always been the same
as i have never changed it. I am thinking that it must be a problem with mach 3 then?

Roy
by Roy Smart
Fri Apr 19, 2019 2:37 pm
Forum: Problems and questions
Topic: Code Problem?
Replies: 6
Views: 553

Re: Code Problem?

Hi Les Many thanks for your reply. I am using the post processor that comes with Sheet Cam it has just downloaded the latest software version. I think the problem is this line of code no 140 Z0.5000 In a previous tap file the code was No 140 GOO Z4.000 therefore if i am right the Z Axis only lifted ...
by Roy Smart
Fri Apr 19, 2019 11:59 am
Forum: Problems and questions
Topic: Code Problem?
Replies: 6
Views: 553

Code Problem?

Hi, I have recently returned to using Sheet Cam after a year or so break but I am now having problems. After using the post processor when I run the code on the 3040 cnc machine the Z axis will not rise and it damages the work instead of a rapid move. How can I get SheetCam to perform a rapid move c...